12 Ağustos 2009 Çarşamba





Miniyatur Bebekler

Papiermache tekniğiyle bir dizi kukla yaptıktan sonra minyatür bebek yapımına merak saldım. Bu minyatür bebekler 6-11 cm civarında 1:12 ölçüsündedir.

Malzeme: Tel armatür, gazete kağıdı, duvar kağıdı tutkalı, akrilik boya

Yapılışı: İnce inşaat telinden basit bir iskelet oluşturduktan sonra, ince şeritler halinde yırtılan gazete kağıtları daha önce hazırlanan duvar kağıdı tutkalına (pudding kıvamında olacak) batırılıp tele sarılır. Buruşturulup tutkala batırılan gazete kağıtlarıyla bedene dolgunluk verilir. Islak malzemeye şekil vermek zor olduğundan bebek çeşitli aşamalar arasında 1-2 gün kurumaya bırakılır. Bir bebeğin yapımı yaklaşık 5-7 gün alır.


Kulak, burun, el, göz gibi ince ayrıntılar en son şekillendirildikten ve bebek tamamıyla kuruduktan sonra görünen kısımları ince zımpara ile zımparalıyor, pürüzleri gidermek için beyaz ağaç tutkalı sürüyorum. Sonra sıra akrilik boya ile bebeğin boyanmasına ve kumaş artıklarıyla elle, doğrudan bebeğin üzerine dikilen elbiselere geliyor. Saçlar için mohair yününden, kürk
artıklarından veya sentetik fantasy ipliklerinden yararlanıyorum.


























3 yorum:

  1. Suzan Hanım harikasınız çokbeyendim bebeklerinizi ilk fırsatta bende deneyeceğim bende bez ve fimo kafalı armatür vucutlu bebekler yapıyorum ahşap rölyefte çalışyorum.Şimdi bebek evi deneyeceğim.Ama hayran kaldım bebeklerin yüzlerine çok muntazam çalışmışsınız.Papier meche tekniğini denemek istiyordum başlayacağim bende.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler Esen Hanım...
    Ben de sizin bloğunuzu izliyorum. Çok güzel şeyler yapmışsınız. Papiermache ile çalışmak gerçekten çok zevkli. Umarım siz de keyif alırsınız.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Oh my god...I love these children!! Wow! very cool!

    YanıtlaSil