4 Eylül 2009 Cuma

Denemeler




Yeni proje konusunda henüz netleşmiş değilim hala, ama küçük denemeler yapmaya devam ediyorum. Bugünlerde fimo yerine kullanabileceğim malzeme üzerine düşünüyorum. Dün beyaz tutkal ve nişastadan bir hamur elde edip, ilerde ekmek, patates, yumurta, sebze-meyve gibi minyatür yiyeceklere dönüştürecek şekiller yaptım. Bakalım boyadıktan sonra istediğim sonucu elde edebilecek miyim?


Birkaç gündür de 1:12 minyatür boyutlarında bir çamaşır makinesi maketi yapmakla uğraşıyorum. (Makineyi yapacağım da, nereye koyacağımı hiç bilmiyorum?) Malzeme olarak karton, ince strafor, metalden yuvarlak küçük bir nane şekeri kutusu ve eski bir saat camı kullandım. Önce ince straforu çamaşır makinemin ön cephesi boyutunda kesip ortasında sakız kutusu büyüklüğünde bir delik açtım. Sonra metal sakız kutusunu straforda açılan deliğin arkasına bantla sabitledim. Önden ise strafordaki yuvarlaklığa saat camını yerleştirdim (rastlantı sonucu nerdeyse tam uydu). Kalan boşlukları tutkalla hamur haline getirdiğim tuvalet kağıdıyla kapattım. Ardından sıra kartondan uygun boyutlarda, ve bir tarafı strafordan oluşturulan ön cephe için açık bırakılan bir kutu oluşturmaya geldi. Kutuya straforu yapıştırdıktan sonra straforun üst ve alt tarafını maket bıçağıyla hafifçe çizdim. Çamaşır makinesinin büyük ayar düğmesi için bir tükenmez kalemin arka ucunu kestim, küçük düğmeler ve deterjan gözü için yukarda anlattığım "nişasta-ağaç tutkalı" hamurunu kullandım. Ardından hepsini ince beyaz kağıt şeritleriyle bir kat kapladım. Son olarak saten alçısı ve tutkaldan oluşturduğum bir macunla maketimi daha sıvamayı, zımparalamayı ardından da boyamayı düşünüyorum. Sonucu sizinle paylaşacağım...

4 yorum:

  1. Harika olmus harika! walla ben henuz boyle guzel yapamadim, ellerine saglik! :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Ben de sizin maketlerinize bayılıyorum. Blogunuzla bizlerin yolunu açıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  3. Tam yakın arkadaşım Aslıdan bahsedecektim ki bulmuşsunuz birbirinizi, sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Evet, minyatürle uğraşanlar olarak buluştuk webte... Teşekkürler!

    YanıtlaSil